Kunstenaar Renée van Trier is een goede bekende van het Bossche publiek sinds Kunstnacht 2011. Voor deze editie maakt zij een unieke performance-opera, bestaande uit 4 á 5 tableaus van ongeveer 15 minuten die verspreid over de avond plaatsvinden op diverse plekken in het museum. Een mini-opera met een spanningsboog, dadaïstische klanken, een Lynch-gevoel en een likje Disney. Ondersteund door Renées surrealistische performance- en geluidskunst.

Op veler verzoek is de “Minicursus moeilijke kunsttermen aan de hand van ondoorgrondelijke voorbeelden” uit 2013 weer terug. Wie riep er ook alweer dat hedendaagse beeldende kunst moeilijk is? Volg deze minicursus en je kan weer meepraten met wat actueel, hip en happening is. Aanschouwelijker kunnen we het niet maken, makkelijker overigens ook niet.

Bosch Geluk tijdens Kunstnacht

Academie voor Beeldvorming presenteert de resultaten van het onderzoek naar de overeenkomsten en verschillen op tussen het groeiend aantal asielzoekers en mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Kunnen wij een verschil maken en bijdragen aan hun geluk? De Academie voor Beeldvorming, onder leiding van Klaas Burger en Rieneke de Vries presenteren tijdens Kunstnacht (om 21.00 uur) de resultaten van dit beeldonderzoek dat deel uitmaakt van de tentoonstelling Bosch Geluk.

34770_fullimage_foto-Museumkwartier-Joep-Jabobs_560x350_560x350

Over Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch

Het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch combineert een unieke collectie keramiek en sieraden met tentoonstellingen van hedendaagse kunst en design. Bezoek tijdens de Kunstnacht de tentoonstellingen Erik Andriesse, de onbekende keramiek en Reinventing Happiness: Bosch Geluk