Tijdens de Kunstnacht in Den Bosch vindt in de Toonzaal een tweetal doorlopende optredens plaats. In de zaal verzorgen de heren van Bismuth met hun zelfgebouwde instrumenten voor een bont klankspektakel. Live tekenaar Steve Napier projecteert gedurende de avond zijn tekeningen, geïnspireerd op de instrumenten van Bismuth.

In de foyer is er een Jazz Sessie met een keur van  muzikanten uit de jazz en improvisatie scene.

Bismuth is de tweemansformatie van experimenteel instrumentenbouwer Yuri Landman en multi-instrumentalist Arnold van de Velde (ex-Feverdream). Een verzameling zelfgebouwde instrumenten gemaakt uit hout, staal, snaren, motoren en electronica. De bonte collectie instrumenten leidt tot een ritmische samensmelting van experimentele noise rock, dance en gamelan.

Over Muziekcentrum De Toonzaal

Muziekcentrum De Toonzaal programmeert actueel, onderscheidend, met onderlinge verbanden en met een hoogwaardig niveau. Diversiteit is het handelsmerk: jaarlijks vinden meer dan 100 concerten plaats waarin alle klassieke stijlen aan bod komen, maar ook actuele muziek, jazz, folk, tango, wereldmuziek, kinder- en lunchconcerten. Muziekcentrum De Toonzaal behoort, mede vanwege zijn intieme sfeer en prachtige akoestiek, ook voor topensembles en -musici tot een van de meest favoriete podia in Nederland.Prins Bernhardstraat 4 5211 HE ’s-Hertogenbosch
073 -6122123
info@detoonzaal.nl
www.detoonzaal.nl
Volg Muziekcentrum De Toonzaal op Facebook
Volg Muziekcentrum De Toonzaal op Twitter