Onderhuidse waanzin, rafelige schemer en helende kwetsbaarheid in een zinnenprikkelende tocht, geleid door een groep circle singers. De inspiratiebron is het geluidsfragment: “I had to like, open the bruise up and let some of the bruise blood come out to show them”, uit de compositie Come Out van Steve Reich.

De tour bestaat uit installaties en performances waarin de deelnemende kunstenaars; Rieki ter Beek, Marc Cuppens, Vera Holland, Carmen Hopmans, Lonneke Kerkhoven en Brechtje Verboven, ieder op hun eigen wijze het thema OPEN THE BRUISE UP verbeelden.

Al improviserend met klanken, ritmes en melodieën vormen de circle singers een vocale muziekgroep die tijdens de rondgang een spannende interactie laat ontstaan tussen hen en de werken.

Come Out is een muziekstuk, gecreëerd in 1966 door de Amerikaanse componist Steve Reich. Hij werd gevraagd om dit stuk voor een benefietuitvoering voor een retrial van de Harlem Six te schrijven, zes zwarte jongeren waren gearresteerd voor het plegen van een moord tijdens de Harlem Riot van 1964 waarvoor slechts één van de zes verantwoordelijk was.

xtra1 Collage kunstenaars

Profiel-10

Over De Celsius

Ateliergebouw De Celsius, direct gelegen achter het Centraal Station 's-Hertogenbosch is een kunstlocatie die tijdens de Kunstnacht bruist! Speciaal voor de Kunstnacht Den Bosch werken de volgende atelierhouders samen: Rieki ter Beek, Marc Cuppens, Vera Holland, Carmen Hopmans, Lonneke Kerkhoven en Brechtje Verboven.Celsiusstraat 27-29, 5223 CA 's-Hertogenbosch
Volg De Celsius op Facebook