STOK Kruithuis viert haar zilveren jubileum 25 jaar Stok met een TopStok 25 expositie en een ZilverKruit installatie van Marianne van Heeswijk: verzilver een zelf meegebracht voorwerp als geschenk voor Stok.

Katja Grässli maakt de choreografie voor Twee Absurdistische Konijnen: een abstracte dansact op de binnenplaats en in het gebouw tijdens de Kruitnacht.

ZilverKruit installatie naar concept/idee Marianne van Heeswijk op de binnenplaats van het Kruithuis. Breng een voorwerp mee als geschenk voor Stok en verzilver dat terplekke in het Kruithuis als onderdeel van een bijzondere installatie, waarin iedereen met elkaar verbonden wordt op basis van gelijkwaardigheid.

Tijdens de Kunstnacht duiken 2 absurdistische konijnen onverwacht op in de dansact van Katja Gruessli en verdwijnen weer. Ze communiceren met een soort geheime gebarentaal met hun pootjes en gekke houdingen. Maar het is wel een duidelijke snelle en strakke taal. Hun sterke emoties zijn niet alleen dierlijk maar ook menselijk en herkenbaar. Deze emoties zijn zichtbaar in hun intentie, manier van bewegen in hun lichaamstaal in hun gedrag. Ze creëren een vervreemdende en misschien soms een morbide sfeer, combineert met gevoel voor humor. Ze bevinden zich op de grens tussen natuur, kitsch, absurdisme, surrealiteit en rariteit. Het zijn absurdistische konijnen, een sfeer mix van David Lynch, Donnie Darko en Alice in Wonderland.

Foto 3 Het Kruithuis

Over STOK

STOK Kruithuis; een ‘zilveren’ jubileum 25 jaar STOK toont TopStok 25 expositie met werk van leden en oud-leden met een ontwikkeld niveau en gerespecteerde reputatie en een inter- of nationale waardering.  STOK bestaat 25 jaar en verblijft al 10 jaar in het  Kruithuis.Citadellaan 7, 5211 XA ’s-Hertogenbosch
info@stokpunt.nl
www.stokpunt.nl