Waar ‘Het Eiland’ (Kunstnacht 2013) een kritische noot op bezuinigingen en veranderingen van het kunstklimaat was, bouwen we met Kartondorp juist aan een positieve wereld, waarbinnen kunstenaars worden geacht zelf meer te ondernemen en organiseren.

In de enorme voormalige fabriekshal geven we met Kartondorp letterlijk een eigen invulling aan deze nieuwe werkelijkheid. Kartondorp staat symbool voor wat de DMT-loods is, een plek waar mensen samenwerken. Een levensecht kartonnen dorp waar je de bioscoop of het museum bezoekt, bij een bewoner op bezoek gaat, onder de bomen naar het plein wandelt of een taxi neemt als je het café verlaat. De (nacht)burgemeester opent het dorp en de winkels blijven tot laat open.

large_2_5

Over DMT Loods

De DMT-loods, een voormalige fabriekspand in Boschveld, is een plek waar ruim 30 makers een atelier hebben. De DMT-loods is een broedplaats voor jong talent en een dynamische plek voor verschillende disciplines. Van ontwerpers, theatermakers en kunstenaars tot meubelmakers en muzikanten. Één van de fabriekhallen word gebruikt voor grootschalige projecten.Copernicuslaan 80A, 's-Hertogenbosch
www.dmtloods.nl
Volg DMT Loods op Facebook