Amaryllissen, mispels, en rozen. Stap in de kleurrijke botanische wereld van Het Noordbrabants Museum. In een flitsrondleiding maak je kennis met de bloemen- en plantenkunst. Ga vervolgens zelf aan de slag tijdens de Kunstnacht! Leef je uit met papier en maak je eigen (bloemen)kunstwerk. Blijft jouw kunstwerk in het museum of wordt het je eigen pronkstuk?

Op het voorplein van het museum word je uitgenodigd door metershoge, tjilpende krekels. Afgewisseld door spannend slagwerk stap je in een bloemrijke wereld.  Museumdocenten nemen je mee voor een flitsrondleiding. Tijdens de route wordt stil gestaan bij de werken met prachtige bloemstillevens en kunst geïnspireerd op de natuur; verborgen bloemsierkunst waar je normaalgesproken aan voorbij zou lopen. Als kleurrijke apotheose de nieuwe tentoonstelling Een Botanische kunst- een bloemrijke wetenschap! In de ‘live demo’ zie je kunstenaars aan het werk.

Geïnspireerd door deze bloemen- en plantenpracht ga je zelf aan de slag en creëer je eigen bloemen met verschillende soorten papier. Ouderwets gezellig met origami en nieuwerwets met bruin kaftpapier. Speld deze creaties op als sieraad of hang het aan het natuurmobile in het museum. Binnendoor loop je naar het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch.

voorplein hnbm

Over Het Noordbrabants Museum

Met sprankelende tentoonstellingen en een veelzijdige programmering toont Het Noordbrabants Museum de rijkdom van de Brabantse kunst, geschiedenis en cultuur. Van oude kunst tot Dutch design, en van Vincent van Gogh tot een originele oldtimer DAF daffodil. Het museum is gevestigd in een elegant in het hart van historisch ’s- achttiende-eeuws gouvernementspaleis Hertogenbosch